Wie is Femme?

Een stukje van mijn verhaal


✨ Opgroeiend in een warm nest voelde ik ZOVEEL. Ook vond ik de wereld een spannende plek. Ik kon mijn plekje op deze aardkloot niet vinden. Ik heb me altijd verdwaald gevoeld. Ervoer een leegte in me. Leren ging me makkelijk af. Hoewel het studeren (vooral dat stilzitten :-) niet mijn pakkje an was, heb ik toch in 6 jaar tijd een HBO-opleiding en een Master afgerond. 

✨ Ik begon geluk buiten mezelf te zoeken. Ik vluchtte in overdreven genot, verdoofde mezelf ermee. Of ging totaal op in vriendschappen en liefdes. Daar verloor ik mezelf in zodat ik de leegte opvulde BUITEN me. Ook was ik makkelijk uit het veld geslagen door heftige emoties. Die leken me over te nemen. Dan zat ik met een kater als het genot was vervlogen. En de leegte die bleef. Maar omdat mijn motto was “ ik voel dus ik leef”, nam ik dat voor lief.

✨ Achteraf terugkijkend heb ik óók genoten van deze periode in mijn leven. Het heeft me veel avontuur, ontdekkingen en levensgenot gegeven. Als geen ander kon ik diep en intens voelen: er werd dan iets wakker gemaakt in mij! Op die momenten ontwaakte een intense levenskracht, iets wat groter was dan ikzelf.

✨ In 2007 ontdekte ik “toevallig” yoga. Dat zorgde voor een keerpunt in mijn leven. Alsof ik ineens niet meer zo hard kon genieten. In het begin was ik heel erg moe. Maar ik kon mijn lijf voelen! Én ik merkte dat ik vaak met mijn aandacht buiten mijn lichaam was. In yoga kwam ik wéér die levenslust, die levensenergie, tegen. Yogi’s noemen die kundalini energie. Er was wel één groot verschil: ik voelde; deze kracht zat IN mij. 

✨ Tijdens een sjamanistisch ritueel kwam aan het licht dat ik al die jaren, zonder er bewust van te zijn, mezelf en vooral mijn vrouwelijke kwaliteiten had weggestopt. Mijn vrouwelijke aard en natuur had ik keihard ontkent. Oei, dat was pijnlijk zeg. Het was ook een onomkeerbaar moment; ik voelde en wist: nu kan en wil ik niet meer terug.

✨ Ik ging me verdiepen in de vrouwen die me voor zijn gegaan; het systeem en collectief waar ik in opgroeide. Begon te lezen over de diepere betekenis van vrouwzijn, vrouwelijke sexualiteit en haar lichaam. Volgde yoni-ei workshops en tantra weekenden. Allemaal om de vrouw in mij, maar ook in het collectief, te doorgronden. Toen ik de opleiding Integral Pelvic Therapy ging doen, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Het klein houden van mezelf als vrouw mocht eindelijk plaatsmaken voor de pure vrouwelijke kracht. Klaar om te stromen en zichzelf te laten zien.

✨ Tegenwoordig gebruik ik mijn gevoeligheid als gave in mijn werk. Als (business) coach, recruiter, yoga teacher en Integral Pelvic Practioner. Met de nodige bagage in mijn rugzak en nog steeds met veel levensvreugde wil ik mensen inspireren.

✨ And last but not least ben ik moeder van twee sterke wakkere kinderen genaamd Noumi (11) en Bogi (9). Een koningskoppel. Zij zijn, naast het leven zelf, mijn grootste geschenk en houden me elke dag weer spiegels voor.

Intuit Mailchimp logo
Email icon
Instagram icon

© 2023 Femme-flow